Tänään on laskiaistiista, Fat Tuesday, Mardi Gras, eli koko karnevaalikauden päätöspäivä. Kun Suomessa syödään laskiaispullia ennen paaston alkamista, niin täällä syödään King Cakea. Näiden laskiaisrieha on vain hieman värikkäämpi ja riehakkaampi kuin Suomessa.

Kaikista lomapäivistäni täällä heräsi tietenkin tänään kurkkukivun, nuhanenän ja päänsäryn kanssa. Suljin herätyskellon ja jatkoin nukkumista, kunne heräsin siihen että luurankoasuinen äänekäs joukko juoksi ikkunani ohi. Tämä kaupunki on niin täynnä traditioita, että niissä on välillä vaikea pysy mukana. Sen verran selvisi, että Skull and Bones Gang traditiossa yhdistyy Haitilainen spiritualismi ja se että afro-amerikkalaisilla ei ollut varaa hienoihin silkkiasuihin Mardi Gras päivänä, mutta luurankoasun sai ommeltua tavallisista arkivaatteista. Luurankoasuiset joukot juoksevat aikaisin Mardi Gras aamuna, tarkoituksena herättää ihmiset tähän juhlapäivään.

Nousin ylös nuhaisena ylös ja tajusin, että tämä juhlapäivä on saanut pahimman mahdollisen sään: +3 ja sataa jatkuvalla syötöllä. Tuli mieleen kuinka Islannissa ollessani siellä oli kylmin kesä vuosikausiin, Brasiliassa ollessani siellä oli sateisin kesä vuosikausiin ja nyt täällä on kylmin kevät vuosikausiin...Ukko ylijumala on selvästi katkera matkustamisestani. Toki täällä on ollut päiviä, jolloin aurinko on paistanut kirkkaalta taivaalta ja varjossa on ollut +26. Sellaisena päivänä ostin mekkoni Mardi Grasia varten. Tämä hihaton, lyhyt mekkoni lojuu nyt käyttämättömänä matkalaukussa.

Päiväunien jälkeen olo oli hieman parempi ja uskalsin pistää nenäni hyytävään ulkoilmaan. Kävelin lähimmäiseen ravintolaan, jossa söin kerran jättikokoisen palan juustokakkua. Jos jokin niin herkullinen juustokakku lohduttaa masentavan harmaata ja flunssaista laskiaistiistaita. Ravintola oli kiinni ja kotimatkalla päänsärky iski takaisin. Tilasin pizzan ja KissaLeidi lähti kiltisti hakemaan sitä kanssani autolla. Ravintolan pitäjä käski pysymään lämpimänä ja loppu ilta meneekin sisällä kolmen peiton alla.