Kun varasin ensimmäisen kuukauden majapaikkani, en tiennyt asuinalueestani mitään. Kämppä näytti kivalta, vuokranantaja vaikutti mukavalta, hinta oli sopiva ja mikä tärkeintä vuokraan kuului aamupala ja polkupyörä. Tänään kiersin Profondo Rosson kanssa ympäri naapuruston nähtävyyksiä ja viimeinen kohde Lower Ninth Ward Living Museum avasi silmäni alueen surulliselle historialle. Kun 1927 Missisippi tulvi paljon (Great Mississippi Flood 1927) päätti kaupungin johtajat pommittaa tämän kaupunginosan tulvapatoja, varmistaakseen että Mississippi tulvii tänne eikä keskustaan. Tämäkin oli vain hätävarjelun liioittelua. Myöhemmin todettii että, joki ei oisi tulvinut keskustaa ja Lower 9th Wardin tulvapadot pommitettiin turhaan ja monet menettivät kotinsa tämän myötä. Sen jälkeen rakennettiin kanaali, joka yhdisti Mississippi joen pohjoisessa oleviin järviin. Tämän myötä Bayou Bienvenuen suoalueen makeaan veteen sekoittui suolavettä, joka tuhosi alueen kasvillisuuden. Ennen sypressien täyttämä suoalue on nyt täysin avoin vesialue. Makean veden kalat ja ravut kuolivat ja monet menettivät elantonsa sen myötä. Samalla Lower 9th Wardin luonnollinen suoja hurrikaaneja vastaan katosi. Tämä todettiin ensimmäisen kerra vuonna 1965 hurrikaani Betsyn iskiessä ja aiheuttaessa katastrofaaaliset tulvat asuinalueelle.

Lower 9th Ward:issa sijaitsee se kuuluisa valkoinen koulu, joka ensimmäisena kouluna yhdysvalloissa avasi ovensa myös tummaihoisille. http://en.wikipedia.org/wiki/Ruby_Bridges 
Alue muutti hiljalleen kokonaan tummaihoisten asuttamaksi ja vuonna 2000 98% asukkaista oli afro-amerikkalaisia. Koska alueen enemmistö oli tummaihoisia, ei kaupunginjohdolta pahemmin riittänyt kiinnostusta ja rahaa sen hoitamiseen. Hurrikaani Betsyn jälkeen lupailtiin rakentaa uudet ja kestävämmät tulvapadot, mutta tätä ei koskaan tapahtunut. Johtuiko e rahan puutteesta, kiinnostuksen puutteesta vai siitä että tietoisesti haluttiin juuri tämän kaupunginosan patojen pettävän hurrikaanin iskiessä, jotta keskusta säilyisi? Sitä en tiedä, mutta kun Katrina 2005 iski, pettivät tulvapadot taas ja tämän naapurusto oli kokonaan mennyttä. Viranomaiset olivat myös tietoisesti evkuoineet tämän kaupungiosan asukkaita mahdollisiman kauaksi New Orleansista, toivoen että he eivät palaisi. Tämän kaupunginosan rakentamiseen käytettiin kaikista vähiten rahaa ja voimavaroja. Vakuutusyrityksen olivat myös määritelleet aluen tulva riksi hyvin alhaiseksi, joten monen vakuutus kattoi vain itse hurrikaanin aiheuttamant vaurioit, eikä ollenkaan tulvan aiheuttamia vaurioita. Monet valkoiset poliisit käyttivät myös Katrinan jälkeistä sekasortoa hyväksi ampumalla "epäilyttäviä" tummaihoisia. Media myös uutisoi mustien ja valkoisten toiminnat eri tavalla. Valokuva, jossa musta nuori kantaa tulvien keskellä muovisäkissä ruokaa hylätystä kaupasta, niin kuvatekstissä kuvaillaan nuoren varastaneen ruokaa kaupasta. Samanlaisessa kuvassa, jossa valkoinen pariskunta kantaa ruokakassia tulvien keskellä, niin kuvateksti kertoo pariskunnan löytäneen leipää ja vettä kaupasta. Niinhän se menee, mustat varastaa ja valkoiset löytää. Tulvien jälkeen tutkimuksissa huomattiin, että median lietsoma mustien tekemä rötöstely oli vähäistä ja suurin osa oli hakenut kaupasta tasan sen mitä tarvitsi, jotta selviäisi hengissä. Sääliksi käy tätä kaupunginosaa ja sen asukkaita. Se on fyysisesti erotettu muusta kaupungista, sen ainutlaatuinen suoalue on tuhottu, sinne johtaa vain kaksi siltaa, joista toinen on rämä ruosteinen liikenteentukkija, se on mustamaalattu surkeaksi kaupunginosaksi, jonne ei sen takia ole perustettu YHTÄÄN ruokakauppaa. Täällä sijaitsee vain yksi huoltoasema, kaksi r-kioskin kokoista myymälää, yksi baari ja yksi ravintola. Täällä asuu kuitenki erittäin kuuluisa Fats Domino, viisi eri Mardi Gras intiianiheimoa ja paljon paikallisia muusikoita, jotka taistelevat varmasti loppuun asti ettei tätä kaupunginosaa pyyhitä New Orleansin kartalta.

Tämä silta kuvastaa hyvin kaupungin päättäjien suhdetta Lower 9th Wardia kohtaan.

nola_r2-22-normal.jpg